#SonsCulturcatTotcat #VideoCulturcatTotcat #JazzCulturcatTotcat
SUSANA SHEIMAN & IGNASI TERRAZA TRIO
jazz
Susana Sheiman veu
Ignasi Terraza piano
Horacio Fumero contrabaix
Esteve Pi bateria
Una vegada més el gran pianista de jazz Ignasi Terraza torna al Sunset per oferir una sessió que promet ser memorable, en aquesta ocasió acompanyant la impressionant veu de Susana Sheiman.
Amb el suport rítmic de dos mestres com Horacio Fumero i Esteve Pi, oferiran música del seu disc Swing Appeal istandards de tots els temps.
Sunset Jazz Club C/ Jaume Pons i Martí, 12 17004 Gironahttp://www.sunsetjazz-club.com/index/PROGRAMACIO/Entradas/2014/12/12_Gener_2015.html
“El tándem Sheiman-Terraza ha dado unos resultados espectaculares, y este último trabajo, Swing Appeal, es un hito en el jazz español. Susana Sheiman se va imponiendo. Es ya sin duda alguna, la mejor de nuestras vocalistas. (…) Susana está soberbia. ¿Qué decir de Ignasi? Una fuerza de tigre en un guante de velludillo”.
Alfredo Papo
“Poner en fresco y revitalizar los clásicos en forma y concepto –cuerpo y alma-, no está al alcance de la primera voz que pasa. Por esto la de Susana Sheiman, que con su primer disco cubre de una nueva piel al swing, contiene en sí misma el embrión y la probeta que hacen del jazz una música eterna”.Pere Pons
“Sheiman confirma su categoría como intérprete del más alto calibre, poniendo su voz radiante y expansiva voz al servicio de una colección de swingantes e infalibles canciones. (…) Con su brillante factura e imparable fuerza comunicativa, Swing Appeal es un CD que, por el mismo precio, satisface al paladar de jazz más exigente así como a un amplio espectro de público sediento de buena música.”
Karles Torra
Karles Torra
Susana Sheiman
Biografía
Susana Sheiman es una de las voces más personales y aclamadas del jazz español actual. Nacida en Madrid en 1973, inicia su trayectoria profesional a los 16 años como vocalista soul de los grupos madrileños F.B.I y Moby Dick y, dos años más tarde, liderando la banda Soul Shake. Durante este período Susana actúa en las principales salas de Madrid, ganándose el reconocimiento de la prensa y del público por su talento como vocalista de Soul clásico y como compositora.
Comienza a recibir clases de canto y toma contacto con el Jazz, lo que marcará su carrera profesional hasta fundar el grupo Susana Sheiman, S.L junto a José Mª Sepúlveda y José Luis Pérez-Toledo, con quienes durante 10 años interpreta un repertorio original Funk-Soul y Jazz colaborando también como compositora.
Paralelamente, participa en varios proyectos artísticos, entre ellos la interpretación de la banda sonora de Luna, cortometraje de Alejandro Amenábar, o la composición e interpretación del tema publicitario Merequetengue, para Baccardí.
En 2004 se instala en Barcelona. Plenamente dedicada al Jazz, entra en contacto con los músicos más relevantes de la ciudad, quienes la invitan a participar en formaciones como la Barcelona Jazz Orquestra y en grandes proyectos como el Homenaje a Duke Ellington o Remembering Ella.
Susana Sheiman conquista rápidamente al público y a la prensa especializada, y su voz se hace presente en escenarios nacionales -Palau de la Música Catalana, Sala Apolo de Barcelona, Festival de Jazz de Terrassa, Festival de Jazz de San Sebastián…- e internacionales -Festivales de Jazz de Ramatuelle, Foix y Marciac (Francia), Lincoln Center de Nueva York (EE.UU.)…-, así como en multitud de teatros, clubs y festivales de jazz.
A lo largo de su carrera Susana Sheiman ha actuado acompañada por grandes jazzmen como Frank Wess, Jesse Davis, Brad Leali, Nicholas Payton, Donald Brown, Alain Guiu, Jean-Pierre Derouard, Santiago de la Muela, David Pastor, Toni Solà, Pepe Sánchez, Esteve Pí, Juan Carlos Calderón, Dani Alonso e Ignasi Terraza.
En 2011 publica su primer disco, Swing Appeal -producido por la discográfica Swit Records-, junto a los músicos Ignasi Terraza, Damon Brown, Jesse Davis, Giorgos Antoniu i Esteve Pi. El álbum es aplaudido por la crítica y el público y llevado a los escenarios nacionales, entre ellos el Café Central de Madrid, donde obtiene un gran éxito.
Realiza también colaboraciones en los discos de la Barcelona Jazz Orchestra y Toni Solà.
Susana confiesa su admiración por Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Billie Holiday, Anita O’Day, Judy Garland, Kay Starr, Aretha Franklin, Nancy Wilson y Rachelle Ferrell, cantantes que la han inspirado en la creación de su propio estilo personal.
La calidez de su timbre de voz, la variedad de matices, su amplio registro, la fuerza de su puesta en escena y la intensa expresividad de sus interpretaciones convierten los conciertos de Susana Sheiman en momentos tan emocionantes como únicos, un poderoso espectáculo de gospel, swing y soul a través de una voz incomparable.
Ignasi Terraza
Ignasi Terraza és un dels pianistes de jazz més destacats a l’Estat espanyol amb una gran projecció internacional.L’any 2009 va ser distingit amb el primer premi del Jacksonville International Jazz Piano Competition als Estats Units, amb una amplia discografia que abarca més de 25 referències editades al nostre país, França, Suïssa i Japó, de les quals 5 amb el seu trio. Ha acompanyat figures de la talla de Frank Wess, Lou Donaldson, Benny Goldson, John Faddis, Jesse Davis… i en el seu trio ha comptat amb músics com Bobby Durham, Jeff Hamilton, Gregory Hutchinson o Pierre Boussaguet. Actua habitualment als circuits europeus i ha actuat en gires per Amèrica del Sud i l’est d’Àsia.El seu estil parteix de la tradició del jazz amb influències com Oscar Peterson i Ahmad Jamal, entre altres, amb el rerefons de la música clàssica europea, per a desenvolupar una veu pròpia amb un so molt personal ple de virtuosisme, en una música on destaquen la força rítmica del swing i la sensibilitat de la seva expressió.
Nascut a Barcelona el 1962, quedà cec a l’edat de 9 anys, i al poc temps descobreix el piano. La seva facilitat per a improvisar va fer que aviat se sentís atret pel jazz. Cursà els seus estudis de piano clàssic al Conservatori de Barcelona, al mateix temps que s’inicia de forma autodidacta en el jazz tocant amb l’acompanyament de discos. El 1980 començà a actuar en clubs de la seva ciutat.
Paral·lelament assisteix a la Universitat Politècnica, on més tard es llicencia en Informàtica, essent la primera persona cega al Estat espanyol en obtenir aquesta qualificació. Durant uns anys combina el seu temps entre la dedicació professional a la informàtica i la seva creixent presència als escenaris jazzístics fins que, finalment, l’any 1991 decideix dedicar-se plenament a la música.
Des d’aleshores participa en diversos grups, sigui com a membre o bé com a líder, sempre amb el segell distintiu del swing. El seu coneixement del llenguatge jazzístic i el seu sentit del ritme i de la harmonia l‘han convertit en un acompanyant molt sol·licitat d’una àmplia varietat de figures internacionals, com Frank Wess, Lou Donaldson, Benny Golson, Phill Woods, Jesse Davis, Gene “Mighty Flea” Conners, John Faddis, Nicholas Payton, eddy Edwards, Ralph Lalama, Donald Harrison, Brad Lealy,… i els cantants Charmin Michelle, Ann Hampton Caloway, Labelle, Stacey Kent, Michel McCain o Randy Greer entre d’altres. Les seves formacions de trio han comptat amb baixistes com Pierre Boussaguet, Reginald Johnson, Daril Hall, Javier Colina, Caspar Lunhar, Horacio Fumero, i amb Bobby Durham, Gregory Hutchinson, Jeff Hamilton, Alvin Queen, Walter Perkins, Alex Riel i Peer Wyboris, a la bateria, entre d’altres.
Són destacables dues associacions musicals de la seva carrera: amb el guitarrista nord-americà David Mitchell (1990-1993), amb qui va liderar el Mitchell-Terraza Quartet, guanyador del premi al millor grup del Festival Internacional de Getxo de 1991; i amb el vibrafonista i bateria Oriol Bordas, (1985-1988 i 1996-2000), amb les formacions Hot Swing i Four Kats i amb qui va fundar el segell de jazz Swingfònic i la Big Band Barcelona Jazz Orquestra, de la que avui seguix sent membre destacat.
Des de finals dels 90 comença a sonar amb força l’Ignasi Terraza Trio, formació en la que ha destacat darrerament, i amb la que ha publicat ja cinc CDs i recorregut els principals festivals de jazz tant de l’Estat com a l’estranger, actuant a països com França,el Regne Unit, els Estats Units, Bèlgica, Suïssa, Alemania, Albània, Marroco Colombia, i ha dut a terme tres gires per Àsia que l’han portat a Xina, Filipines, Tailàndia, Corea i Taiwan.
L’any 99 estrena al Teatreneu l’espectacle Jazz a les fosques, en el qual es proposa al públic l’experiència de gaudir d’un concert de jazz en la foscor total. L’espectacle va ser un èxit i durant tres mesos actua a diari. Des d’aleshores el Trio ha repetit l’experiència en altres escenaris i complementant la proposta amb col·laboracions com la del grup de teatre Àrea Tangent el 2008 al Festival Grec de Barcelona.
El 2009 guanya als Estats Units el concurs internacional Jacksonville Jazz Piano Competition davant d’un jurat compost per músics com Marcus Roberts o Dr. John, que l’avalen com a un dels músics de l’Estat amb més projecció internacional.
Alguns dels seus enregistraments han estat seleccionats en recopilatoris especials com el Christmas Swings de la discogràfica americana Putumayo, o els recopilatoris Best Jazz of the Year que comercialitza la discogràfica japonesa Disk Union. Aquest darrer segell ha editat també en exclusiva pel Japó en vinil el treball ja editat en CD In a sentimental Groove.
Des del 2003 combina la activitat concertística amb la seva labor docent ensenyant piano jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya.
El 2005 fundà juntament amb Miriam Guardiola el seu propi segell íntegrament dedicat al jazz Swit Records, que combina la labor com a segell discogràfic amb la de promoció i management musicals. En l’actualitat el segell compta ja amb 12 referències i una notable presència internacional.
Terraza també ha compost música per a teatre i televisió. Alguns exemples són: el programa Una mà de contes, la pel·lícula Ull per ull, els contes sonors de COM Ràdio, i el musical El vestit de l’Emperador, que es va representar les temporades 2008 i 2009 al Teatre Nacional de Catalunya i pel que va ser nominat als premis Max al millor compositor. D’una altra banda, el 2010 la pel·lícula From Paris with love de John Travolta va incloure en la banda sonora un tema del seu disc amb els saxofonista Toni Solà Night Sounds.
PREMIS
2012: Premi al millor disc de Jazz del 2011 de la revista Jaç pel treball Live at The Living Room, Bangkok
2009: Primer premi del Concurs Jacksonville International Jazz Piano Competition dels EEUU
2007: Premi al millor disc de Jazz del 2007 de la revista Jaç pel treball The Black Key
2006: Premi al millor disc de Jazz del 2006 de la revista Jaç pel treball In a Sentimental Groove
2006: Premi Altaveu pel disc In a Sentimental Groove, per haver portat al jazz una identitat pròpia, fresca i mediterrània.
2005: Premi a la millor actuació del festival de Soto del Real (Madrid)
1998: Premi de la Universidad Complutense de Madrid a la carrera artística
1996: Premi al Millor disc de jazz de l’any de Radio4, pel treball Miaow!
1991: 1r premi del Festival Internacional de Getxo al Millor grup.
DISCOGRAFIA
En total ha publicat més d’una vintena de discos en diferents formacions.
En piano sol:
Ignasi Terraza: Solit (2012 Swit Records)
En formació de Trio:
Ignasi Terraza Trío: Live at The Living Room, Bangkok (2011, Swit Records);
Ignasi Terraza Trío: In a sentimental groove (2005, Swit Records – Kyoto Records Japón);
Ignasi Terraza Trío: It’s coming (2004, TCB Montreux Jazz Label Suiza);
Ignasi Terraza Trío: Jazz a les fosques (1999, Swingfònic / Swit Records);
Ignasi Terraza Trío: Let me tell you something (1999, Swingfònic/ Swit Records).
Amb solista més Trio:
Susana Sheiman & Ignasi Terraza Trío: Swing appeal (2011, Swit Records);
The Impossible Dream Quartet: Live! (2010, Sergeant Mayor Francia);
Josep Maria Farràs & Ignasi Terraza Trío: Plaça Vella (2009, Swit Records);
Nicola Sabato Quartet: Line with a groove (2008, Djazz Records Francia);
Ramon Fossati, Toni Solà & Ignasi Terraza Trío: The Black Key (2007, Swing Aley);
Randy Greer & Ignasi Terraza Trío, Christmas Swings in Barcelona (2003, K Industria);
Toni Solà & Ignasi Terraza Trío: Night Sounds (2000, Swingfònic / Swit Records);
Oriol Bordas Ignasi Terraza quartet – Four Kats: Miaow! (1994 K Industria / 2011 Swit Records);
Mitchell-Terraza Quartett (con Ralph Lalama y Jim Leff): Shell Blues (1992, Fresh Sound-New Talent);
Mitchell-Terraza Quartet, Festival Getxo (1991, Hilargi Records);
Grans formacions:
Barcelona Jazz Orquesta & Phil Woods: My man Benny (2011, Temps Record) ;
Barcelona Jazz Orquesta & Nicholas Payton: Once upon a time (2010, Temps Record);
Barcelona Jazz Orquesta & Jesse Davis: September in the rain (1999, Swingfònic / Swit Records);
Barcelona Hot Seven: Barcelona Hot Seven & Carme Cuesta (1992, Taller de Músics);
Barcelona Hot Seven: A la muntanya màgica (1991, Taller de Músics);
Altres formacions:
Chamorro Terraza & Friends: J. Chamorro presenta Andrea Motis (2010 Temps Record);
Oriol Romaní & Ignasi Terraza: Confessin’ (2004 Discmedi);
Col·laboracions en alguns temes a:
Andrea Motis & Joan Chamorro grup: Disc de la Marató de TV3 2011
Lua Català: Dansa quàntica (2006, Picap)
Big Mama: En el nom de tots (2005, Discmedi)
Dani Alonso: Streets of New Orleans (2004, Temps Record)
Randy Greer: The Romance of Jazz (1994)
Jam Session a la Cova del Drac (1987)
{ Randy Greer } { Jean-Pierre Derouard } { Pierre Boussaguet } { Dimitri Skidanov } { Jules Bikoko } { Esteve Pi } { Toni Solà } { J. M. Farràs } { Susana Sheiman } { Oriol Romani } { Ramon Fossati } { Brad Leali } { Barcelona Jazz Orquesta }
- See more at: http://ignasiterraza.com/web/bio/bio-cat/#sthash.oogqfcOf.dpuf
Horacio Fumero
Nacido en Cañada Rosquín, provincia de Santa Fe, Argentina, en 1949, estudió en el Conservatorio Manuel De Falla de Buenos Aires y en el Conservatoire Superieur de Musique de Ginebra, Suiza. En 1973 viajó a Europa con Gato Barbieri para participar en el Montreux Jazz Festival y realizar varias giras por los principales Festivales de Jazz de Europa (Varsovia, Roma, Paris, Estocolmo, Madrid, Zagreb, Copenhagen). Residiendo en Ginebra continuó sus estudios y colaboró con la Orquestre a’ Cordes de Lausanne y con diversos grupos de jazz de Suiza.
En 1980 se estableció en Barcelona. Desde 1981 formó parte del trío estable de Tete Montoliu con el que trabajó de forma ininterrumpida hasta su fallecimiento en 1997. Con el trío, o como freelance también, trabajó con, entre otros, Freddie Hubbard, Johnny Griffin, Horace Parlan, Danilo Perez, Joe Newman, Harry “sweets” Edison, Philip Catherine, Geoge Cables, Idris Muhammad, Bobby Hutcherson, Cedar Walton, Sal Nistico, Jerome Richardson, Oliver Jones, Woody Shaw, Benny Golson, James Moody, etc.
Ha actuado como solista con la Orquestra de Cambra del Teatre Lliure de Barcelona, la Orquesta Sinfónica de Granada, la ONE (Orquesta Nacional de España), la Orquesta de Cámara “Andrés Segovia” de Madrid; también con Lalo Schiffrin y la OCB (Orquesta Sinfónica de Barcelona).
En el campo del Flamenco ha trabajado con artistas como Chano Dominguez, Martirio, Chicuelo, Mayte Martin, Ginesa Ortega, con Miguel Poveda grabó el cd “Coplas del querer”, galardonado como Mejor Álbum de Canción Española en los Premios de la Música 2010 y con el recién estrenado DÚO con Pedro Javier González (guitarra).
Trabaja habitualmente con la mayoría de solistas residentes en nuestro país: Lluis Vidal, Albert Bover, David Xirgu, Gorka Benítez, Jorge Pardo, José Reinoso, Antonio Serrano, Manel Camp, Jordi Bonell, Raynald Colom, etc.
Mientras que con músicos de Argentina suele colaborar con Rodolfo Mederos, Pablo Mainetti, Adrián Iaies, Susana Rinaldi, Horacio Ferrer, Luis Salinas, Liliana Herrero, etc.
Desde 1999 ha sido llamado por la SGAE para actuar en las ediciones del Concierto Homenaje a Tete Montoliu.
Ha recibido diferentes reconocimientos como los premios a su trayectoria profesional del Diario El Mundo (Madrid), La Bilbaína, Rojales (Murcia) y MiraJazz (Miranda de Ebro); Jazz entre amigos (TVE) 1989; Revista Enderroc (Barcelona) Mejor artista Jazz 2006; Nominación Grammy con Adrián Iaies, Asociació de Músics de Jazz de Catalunya y el JazzTerrasMan 2013 de Terrassa.
Horacio Fumero vive en Barcelona, es profesor de la Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) y del Conservatorio Superior del Liceu de BCN.
- See more at: http://horaciofumero.com/web/?page_id=2#sthash.1rzTQqv1.dpuf
Discografía
1973 Gato Barbieri, Chapter one
1973 Gato Barbieri, Chapter two
1982 Transatlantic, First Crossing
1987 Frank Strazzieri, Make Me Rainbows
1988 Mecano, No hay marcha en N.Y.
1989 Charlie Mariano, Standars vol. 1
1989 Tete Montoliú, Standars vol. 2
1989 M. M. Bonet, Ben a Prop
1989 Peter King y T. Montoliú, Introducing Gerard Prescencer
1989 Frank Strazzeri, I Remember You
1989 Bill Perkins, Peaceful Moments
1990 Tete Montoliú y Nuria Feliu
1993 Oliver Magnenat, A Cordes et á Vents
1993 Yves Cerf Samayac
1993 M. A. Blanco, Jazz Autor
1994 Poupin, Fumero, Alouche, Cevennes Sky
1995 M. Camp, M. Simon, Rosebud
1996 Orq.Cámara T. Lliure, Astor Piazzolla Tango
1996 Tete Montoliú, Mayte Martin, Free Boleros
1997 Tete Montoliú Trío, Per Sempre Tete
1997 A. Bover y H. Fumero, Dúo
1997 Tete Montoliú, N. Feliu, 1963-1990
1997 Lucky Guri, Deixat Seduir
1997 Claudio Gabis, Convocatoria
1997 Euclides Mattos, Semplicemente Bonito
1997 Alfons Enjuanes, Yes or No
1997 Jurgen Scheele Central Inteligence Orquestra
1998 Emilio Solla, Folcolores
1998 Laura Simo, My favourite things
1999 Euclydes Mattos, Novos Tempos
1999 Orq.Teatre Lliure, Porgy and Bess
1999 M. Poveda, Suena Flamenco
1999 J. Molina-R. Escale, Mosaic
1999 Ana Belen, M.Rios Orq. Sinf.Granada Kurt Weil
2001 Adrián Iaies (solos y dúos), Tango Reflections / Ensayo
2001 Neil Geoffrey, Songs from a wood
2001 Tomeu Estaras, Entre mitos i flautes
2002 Manel Camp, Banda Sonora
2002 Adrián Iaies Trío, Las cosas tienen movimiento / EMI Argentina
2003 Adrián Iaies Cuarteto, Round Midnight y otros tangos / Lola records
2003 Adrián Iaies, Nocturna / Ensayo
2003 Mayte Martin, Tiempo de amar / Virgin (EMI) records
2003 Miguel Poveda, Cuesta abajo / EMI
2004 Antonio Serrano-José Reinoso, El corazón al sur / FAM
2004 Luis Salinas, y amigos En España / FAM
2005 Yara Beilinson, Presente pra vocês / Blue Moon, Fresh Sound New Talent
2005 Gustavo Bergalli / FAM
2005 Francisco Lovuolo Trio / EMI Argentina
2005 Iaies-Fumero-Mainetti Tango Reflections Trio, Astor changes / EMI Argentina
2005 Iñaki Sandoval Trío, Sausolito / Ayva Music
2005 Horacio Fumero, DesdeBarcelona / Karonte
2005 Horacio Fumero, Isoca / EMI Argentina
2005 Horacio Fumero, Contrabajeando / New Mood Jazz
2006 Alfons Enjuanes Trio / La Col.lecció del Taller
2007 Sandra Rehder / El exilio de nosotros / Discmedi Blau
2007 Carles Cases / Prohibition Jazz
2007 Yves Cerf / Dessus-Dessous / Zabirr music
2007 Cristina Vilallonga / Somos sueños
2008 Iñaki Sandoval Trio / Usaquén / Ayva Music
2008 Horacio Fumero & Albert Bover / Caminhos cruzados
2009 Miquel Gil & Manel Camp Trio
2009 Esther Formosa / Formosa x Formosa
2009 Carlos Carli / De dónde vengo
2009 Miguel Poveda / Coplas del querer
2010 Marcelo Mercadante / Tachar Nostalgias/ Karonte
2010 Mauricio Sotelo / Cripta Colonia Güell / ESMuC
2010 Jose Reinoso / Tango Jam / Quibo
2010 Ester Formosa / Thank you Satan / Quadrant
2011 Manel Camp / Tangram / TempsRecord
2011 Guillermo Calliero / Barcelona Hora Cero / Ayva Musica
2012 Sergi Sirvent Trio / Live at Jamboree / Mordisco Records
2012 A.Iaies H Fumero Duo / Conversaciones / Univ. Tres Feb. y Bebyne
2013 Horacio Fumero Trio / Vuelos / BlueArt Records
“Si haguéssim de posar un rostre al jazz català, una part important de la fesomia facial tindria una certa retirada a la imatge d’Horacio Fumero. Aquest català d’adopció nascut a Cañada Rosquín (Argentina) el 1949 és un dels músics que suscita més gran d’admiració i respecte entre el col·lectiu jazzístic més intergeneracional”.
- See more at: http://horaciofumero.com/web/?page_id=6#sthash.HFJOxsob.dpuf
Esteve Pi
Va néixer a Falset (Tarragona) el 5 d’agost de 1977.
Als 10 anys va rebre les primeres classes de solfeig, poc després de bateria, i als 12 anys va entrar a formar part de la ‘Banda Vil.la de Falset’.
Al 1997 es va establir a Barcelona. Va rebre en aquell període classes particulars dels bateries Pau Bombardó, Jordi Rossy, Marc Miralta i Jo Krause.
L’any 1999 va formar part de l’’EuroDisney International Students BigBand ‘99’, a Paris; dirigida per grans músics i arreglistes com Peter Erskine, Rob Pronk o Matt Harris. Ha sigut l’únic representant espanyol de totes les edicions d’aquesta big band.
L’any 2002 va rebre a New York classes particulars del gran bateria de jazz, Joe Fransworth. L’any 2003 va tornar a New York per rebre classes particulars del gran mestre, Kenny Washington. Aquestes classes i estades a New York van ser possibles gràcies a les beques que el ‘Departament de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya’ li va concedir els anys 2002 i 2003.
Ha tocat amb Johnny Griffin, Scott Hamilton, Dave Schnitter, Grant Stewart, Anthony Jackson, Jesse Davis, Jim Rotondi, David Berkman, John Swana, Perico Sambeat, Ximo Tébar, Peter Erskine, Alain Jean Marie, Fabio Miano, Xavier Richardeau, Mario Rossi, Rob Bargad, Kirk McDonald, Bob Sands, Ignasi Terraza, Iñaki Salvador, Albert Bover, Mike Phillip Mossman, Albert Sanz, Horacio Fumero, Chano Domínguez, Martirio, Jordi Bonell, Carlos Gonzálbez, Llibert Fortuny, Jorge Pardo,...
Toca habitualment a clubs i auditoris de tota la península ibèrica.
Ha tocat en nombrosos Festivals de Jazz, com el de la Villette (París) 00’, de Terrassa 99’, 00’, 05’y 06’, de Barcelona 99’, de Getxo 01’,02’, de Foix (Francia) 02’, Fest. Internacional de Guitarra de Barcelona 03’, Veranos en la Villa 03’y 04’(Madrid), Fest. Conde Duque 03’ (Madrid), Fest. de San Javier 03’y 05’ (Murcia), de Tánger 04’,...
Alguns dels discs que ha gravat són:
-’Fabio Miano Septet’ - Personally Speaking, a tribute to Duke Pearson- ,Xabia Jazz. ‘Millor disc espanyol de jazz de l’any 2002’ segons la prestigiosa revista ‘Cuadernos de Jazz’.
-’Ximo Tebar Band’ -Embrujado-, Omix Records.
-’David Pastor’-Stringworks’-,Omix Records.
-’Dexterity feat. Grant Stewart’ –Live at Altxerri-, Satchmo Records.
Fragment de la crítica del concert de ‘Ximo Tebar Jazz Project’ al Festival de Melilla 02’ :
‘...Ximo Tebar, uno de los mejores solistas nacionales del momento. Se le notaba sumergido en el escenario y en la música, contento, en sintonía con sus músicos. Junto a él estuvo perfecto Esteve Pi, un joven batería, que está llamado a ser uno de los mejores acompañantes españoles, formado en la Barcelona jazzística que tanto ha dado y da al Jazz nacional,...’
Als 10 anys va rebre les primeres classes de solfeig, poc després de bateria, i als 12 anys va entrar a formar part de la ‘Banda Vil.la de Falset’.
Al 1997 es va establir a Barcelona. Va rebre en aquell període classes particulars dels bateries Pau Bombardó, Jordi Rossy, Marc Miralta i Jo Krause.
L’any 1999 va formar part de l’’EuroDisney International Students BigBand ‘99’, a Paris; dirigida per grans músics i arreglistes com Peter Erskine, Rob Pronk o Matt Harris. Ha sigut l’únic representant espanyol de totes les edicions d’aquesta big band.
L’any 2002 va rebre a New York classes particulars del gran bateria de jazz, Joe Fransworth. L’any 2003 va tornar a New York per rebre classes particulars del gran mestre, Kenny Washington. Aquestes classes i estades a New York van ser possibles gràcies a les beques que el ‘Departament de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya’ li va concedir els anys 2002 i 2003.
Ha tocat amb Johnny Griffin, Scott Hamilton, Dave Schnitter, Grant Stewart, Anthony Jackson, Jesse Davis, Jim Rotondi, David Berkman, John Swana, Perico Sambeat, Ximo Tébar, Peter Erskine, Alain Jean Marie, Fabio Miano, Xavier Richardeau, Mario Rossi, Rob Bargad, Kirk McDonald, Bob Sands, Ignasi Terraza, Iñaki Salvador, Albert Bover, Mike Phillip Mossman, Albert Sanz, Horacio Fumero, Chano Domínguez, Martirio, Jordi Bonell, Carlos Gonzálbez, Llibert Fortuny, Jorge Pardo,...
Toca habitualment a clubs i auditoris de tota la península ibèrica.
Ha tocat en nombrosos Festivals de Jazz, com el de la Villette (París) 00’, de Terrassa 99’, 00’, 05’y 06’, de Barcelona 99’, de Getxo 01’,02’, de Foix (Francia) 02’, Fest. Internacional de Guitarra de Barcelona 03’, Veranos en la Villa 03’y 04’(Madrid), Fest. Conde Duque 03’ (Madrid), Fest. de San Javier 03’y 05’ (Murcia), de Tánger 04’,...
Alguns dels discs que ha gravat són:
-’Fabio Miano Septet’ - Personally Speaking, a tribute to Duke Pearson- ,Xabia Jazz. ‘Millor disc espanyol de jazz de l’any 2002’ segons la prestigiosa revista ‘Cuadernos de Jazz’.
-’Ximo Tebar Band’ -Embrujado-, Omix Records.
-’David Pastor’-Stringworks’-,Omix Records.
-’Dexterity feat. Grant Stewart’ –Live at Altxerri-, Satchmo Records.
Fragment de la crítica del concert de ‘Ximo Tebar Jazz Project’ al Festival de Melilla 02’ :
‘...Ximo Tebar, uno de los mejores solistas nacionales del momento. Se le notaba sumergido en el escenario y en la música, contento, en sintonía con sus músicos. Junto a él estuvo perfecto Esteve Pi, un joven batería, que está llamado a ser uno de los mejores acompañantes españoles, formado en la Barcelona jazzística que tanto ha dado y da al Jazz nacional,...’
Antonio S. Zapata Navarro, ‘El Sur’, Feb. 2002
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada