TEATRE AUDITORI DE GRANOLLERS: FESTIVAL DE JAZZ AMB L´ORQUESTRA DE CAMBRA DE GRANOLLERS I JOAN VIDAL

#SonsCulturcatTotcat #JazzCulturcatTotcat #FestivalsCulturcatTotcat

Festival de jazz!

El Festival de jazz de Granollers i l'Orquestra de Cambra de Granollers et porten la combinació explosiva entre un sextet de jazz i una orquetsra de cambra.
L’Orquestra de Cambra de Granollers i el festival de jazz presenta un espectacle actual, on els artistes tenen la llibertat suficient dins la creació musical, així es poden expressar de manera personal utilitzant diferents llenguatges artístico-musicals. El festival pretén emocionar-nos a partir de la bellesa de la música moderna. Una música original de la mà d’un compositor de la nostra terra: Joan Vidal amb l’acompanyament del seu sextet.  El jazz nascut de les classes mes baixes de New Orleans al segle XIX i que tantes variacions estilístiques ha tingut gràcies als diferents missatges que transmet properament el podrem gaudir al Teatre Auditori de Granollers.
Director: Corrado Bolsi
Diumenge, 15/02/201519:00 Teatre Auditori de Granollers (Sala Gran)

Orquestra de Cambra de Granollers

L’OCGr és una orquestra amb una plantilla flexible que li permet abordar estils i repertoris molt diversos. La seva versatilitat li permet interpretar programes de música barroca o clàssica amb temperaments i arcs històrics i cordes de tripa.
L’OCGr és l’orquestra resident al Teatre Auditori de Granollersdes de la inauguració d’aquest el gener de 2002 i està vinculada estretament a les institucions d’aquesta ciutat.
L’OCGr és una orquestra amb una plantilla flexible que li permet abordar estils i repertoris molt diversos. La seva versatilitat li permet interpretar programes de música barroca o clàssica amb temperaments i arcs històrics i cordes de tripa, fins a molta música del segle XX i XXI, amb la qual se sent especialment a gust. Autors com Stravinsky, Hindemith, Xostakóvitx, Milhaud, Copland,WeillGerhard o Falla són habituals en les seves programacions.
L’OCGr, impulsada en la seva fundació pel clarinetista, pedagog i divulgador musical Carles Riera, té una clara predilecció per les produccions que sumin diferents manifestacions artístiques. En aquest sentit l’OCGr ha col·laborat en espectacles teatrals, de circ, titelles, musicals, fusions de música rock, electrònica i acústica, òperes, etc...i amb actors i directors del mon del teatre com Pep BouMarta CarrascoMarcel GrosJordi BoschPepa Plana oDaniel Anglès.
Des de la seva creació i fins al 2011, Francesc Guillen n’ha estat el seu director titular que la temporada 2012 – 2013 ha estat assumida per Corrado Bolsi.
Amb l’OCGr han col·laborat diversos directors, concertinos i solistes com ara Antoni Ros MarbáChristophe Coin, Ernest Martínez IzquierdoEdmon Colomer, Andrew Watkinson,Salvador BrotonsBarry SargentManel ValdiviesoCorrado BolsiFarran JamesAlbert GuinovartJordi MasóSantiago JuanMayte MartínLluís Vila CasañasAlvaro AlbiachSergio Alapont, Guy Van Waas, Andrea Marcon, Robert King,...
A més de la temporada regular que assumeix a la seva seu, i dels concerts que realitza al llarg de l’any en moltes ciutats catalanes, l’OCGr participa en diferents cicles de concerts al Palau de la Música Catalana de Barcelona, i en d’altres sales de la capital catalana. També fa una tasca important de divulgació per a crear nous públics amb concerts especialment dissenyats per a públics familiars.
Al 2007, la discogràfica NAXOS ha publicat en la seva col·lecció SPANISH CLASSICS, un CD amb l’OCGr, el seu director titular i el pianista Jordi Masó, dedicat a la música per a orquestra de cambra de Joaquim Homs (Barcelona 1906-2003).
Entre 2009 i 2010, gracies a la profícua col·laboració entre l'OCGr i Jordi Masó, s'han publicat - sempre per la discogràfica NAXOS, 2 CD dedicats al compositor Xavier Montsalvatge, amb obres d'estrena mundial. 
Als pocs anys de la seva creació i amb el bagatge de més de 300 concerts realitzats, l’OCGr s’ha posicionat com una de les orquestres de cambra amb més progressió i prestigi del seu país.

JOAN VIDAL I LLOBET · BATERIA/COMPOSICIÓ

Neix a Granollers l’any 1984 i inicia els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música Josep Ma. Ruera de la mateixa ciutat. Comença els seus estudis de piano amb Montserrat Morral i més tard amb Jordi Masó i Martí Ventura. Paral·lelament estudia percussió clàssica amb Frederic Giberga i Joan Marc Pino i rep classes esporàdiques de bateria amb Marc Miralta. Ha estudiat també clarinet amb Carles Riera durant 4 anys i Harmonia amb Josep Guallar.
L’any 2002 inicia la carrera de Composició a l’ESMUC amb els professors Gabriel Brncic, Albert Guinovart, Manel Camp, Feliu Gasull i Lluís Vidal rebent també classes de bateria de Jo Krause i David Xirgu.
L’any 2008 se li concedeix la única plaça per estudiar el Master of Arts in Jazz Percussion a la Royal Academy of Music de Londres on obté la Distinction in Performance després de dos anys d’estudi amb professors com Martin France, Jeff Williams, Mike Gibbs, Barack Schmool i Pete Churchill entre d’altres.
Com a percussionista ha col·laborat amb diverses orquestres entre les quals cal destacar la JOSG (Orquestra Simfònica Gèrminans) i l’Orquestra de l’Acadèmia del Liceu, ambdues sota la direcció de Gueràssim Voronkov; i l’orquestra de l’òpera coral Abans del Silenci sota la direcció de Salvador Brotons.
Com a compositor és autor de diversos espectacles i encàrrecs per a formacions molt diverses: desde quartets de corda fins a cors mixts o big bands. Cal destacar les col·laboracions amb el SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya), l’espectacle Daltabaix estrenat al Festival de Jazz de Granollers de 2005 i al Festival de Trobadors i Joglars, la participació en el concert-homenatge a la Clarke-Boland Big Band amb la Big Band de Granollers en el marc del Festival de Jazz de Granollers de 2010, o l'estrena de l'obra encàrrec "41º 36' N / 2º 17' E" de la mà de l'Orquestra de Cambra de Granollers i el seu director titular, Corrado Bolsi. Les seves obres, a cavall entre el jazz i la música clàssica, s’han pogut escoltar a la Philharmonie de Luxemburg, al Palau de la Música, al Palau Sant Jordi o al Teatre Auditori de Granollers entre d’altres.
Com a bateria, ha col·laborat i col·labora amb formacions com la Big Band de Granollers, el JazzGranollers Ensemble, el Mar Serra Grup, el Martí Ventura trio, o el Joan Sanmartí 4 Elements. És membre de la Jazz Chamber Orchestra, del trio Brutus, i del grup December Quintet amb qui ha realitzat nombrosos projectes educatius que han rodat per tot Espanya gràcies a l’Associació Cultural de Granollers, la Diputació de Barcelona i la Fundació La Caixa.
Vidal també lidera el seu sextet amb qui ha enregistrat dos discs: Deptford Suite (Quadrant Records, 2012), presentats als Festivals Internacionals de Jazz de Barcelona, Andorra i Granollers, a l’Auditori de Barcelona dins el cicle Contrabaix i a diversos clubs de jazz del país; i Illusionary Rhythms (JazzGranollers Records, 2013), un disc enregistrat amb el suport de l'ICEC, que es presentarà al mes de setembre al Jamboree de Barcelona.

L'any 2012, Joan Vidal va obtenir el premi de l'AMJM a millor compositor de l'any, així com també nominacions a millor grup per Joan Vidal Sextet i millor disc per Deptford Suite.




C O R R A D O   B O L S I      violin  &  conductor 
B i o g r a f i a
Corrado Bolsi és violinista i director de orquestra.
Neix a Roma, on inicia els estudis de violí al Conservatori de Santa Cecília.
Continua la seva formació violinística amb P. Vernikov i de música de cambra amb F. Rossi i P. Farulli, membres del Quartetto Italiano.

Arran del seu interès per la interpretació amb instruments originals, viatja a París, on comença a tocar amb l’Ensemble Mosaïques de C. Coin, per més tard establir una estreta col·laboració amb C. Hogwood, F.Biondi i J. Savall. Ofereix habitualment concerts per tot Europa i participa en nombrosos enregistraments.


"Pots dirigir una orquestra amb una batuta  o amb les mans; pots dirigir amb els ulls y, ¿perquè no?, pots dirigir-la amb arc i violí"

Ha conreat una intensa activitat concertística com a solista, intèrpret de cambra, concertino o concertino-director, que inclou un ampli repertori que va des de la música antiga fins a la de compositors contemporanis. Ha actuat a nombroses sales de concerts i festivals d’Europa (Théâtre des Champs Elysées, Musikverein de Viena, Concertgebow d’Amsterdam, Palais des Beaux Arts de Brussel·les, Festival de Salzburg, Aix en Provence, Spoleto, etc.) del Japó (Bunka Kankan de Tokio, Symphony Hall d’Osaka, Monetsugo Hall de Nagoya etc.), d’Austràlia ( Melbourne, Sydney) i Estats Units (Carnegie Hall de New York, Curtis Institute Philadelphia, Festival Casals Portorico)

Corrado Bolsi és membre del Trio Kandinski (grup resident al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona) amb el qual viatja per tota Europa, Asia i Amèrica i grava discos per als segells Columna Musica de Barcelona i Centaur Record de Estats Units.
Ha tocat com a solista sota la direcció (entre d'altres) de R. Alessandrini, J. Cayers, H.Christopher, C. Hogwood, R.King, E. Martínez-Izquierdo, J. Pons, A. Ros-Marbà, H. Schellenberger, G. Van Waas.
Ha estat convidat com a concertino per a orquestres de renom com ara la Beethoven Akademie d’Ambers, Orquestra Ciudad de Granada, Orquestra Sinfónica de Madrid, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra de la Ràdio de Bèlgica, Orquestra de l’Òpera de Flandes, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquestra de la Radio de Colònia, Orquestra del Teatro de la Maestranza de Sevilla. També ha col·laborat intensament en els darrers anys amb les orquestres P. Sarasate de Pamplona i la Real Filarmonía de Galícia.

 
"Ensenyem per seguir aprenent responent a preguntes i perquè és una obligació transmetre els nostres descobriments"


Com a director-concertino Corrado Bolsi ha dirigit les orquestres: Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Sinfónica de Navarra, Orquesta Filarmónica de Málaga, Beethoven Akademie de Amberes, Real Filarmonia de Galicia, Orquesta Simfònica del Vallès, Toho Orchestra Tokyo, Orquesta de Menorca, Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Orquestra de Cambra de Vila-Seca, Orquestra Terrassa 48, Orquestra de Cambra de Cervera, Camerata Toldrá.
Es des de la temporada 2012-2013 director artistico titular de la Orquestra de Cambra de Granollers

En l’àmbit de la docència, ha impartido classes magistrals de violí a Italia, España, Francia, Noruega, Japó, China, Venezuela, Peru ,Canada, ha estat professor del Conservatori Reial de Bèlgica i, des del 2002, és director del Departament de Cordes del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.

Corrado Bolsi toca amb un instrument J.B.Villaume de 1829 “Ex Kaufmann”


Comentaris