El termini de presentació finalitza el 27 d’abril de 2020.
El Premi d’Assaig Irla 2020 està dotat econòmicament amb 6.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora a la col·lecció El Fil d’Ariadna, d’Angle Editorial.
Per donar compliment a l’objectiu bàsic d’estimular l’estudi de la realitat política, econòmica, social i cultural dels Països Catalans, així com el seu pensament, la Fundació Josep Irla, en col·laboració amb Angle Editorial, convoca el PREMI D’ASSAIG IRLA 2020, el qual es regeix a través de les següents bases.
Capítol Primer: Objecte Article 1. Les obres que es presentin al PREMI D’ASSAIG IRLA 2020 hauran de versar entorn la realitat política, econòmica, social i cultural dels Països Catalans i els seus reptes de futur. Article 2. Es valoraran especialment les obres que combinin l’exposició teòrica, la seva aplicació pràctica i la seva exemplificació a través de comparatives amb altres realitats. Capítol Segon: Candidatures Article 3. Poden presentar-se al Premi Assaig Irla 2020 persones físiques, ja sigui de forma individual o en grup. Capítol Tercer: Condicions de les obres Article 4. Les obres hauran de ser estrictament inèdites i no podran haver estat premiades anteriorment. Article 5. Totes les obres hauran d’estar escrites en llengua catalana. Article 6. Les obres han de tenir una extensió d’entre 180.000 i 200.000 espais Capítol Quart: Dotació del premi Article 7. El Premi d’Assaig Irla 2020 està dotat econòmicament amb 6.000 euros, en concepte de drets d’autor, i la publicació de l’obra guanyadora a la col·lecció El Fil d’Ariadna, d’Angle Editorial. A la dotació econòmica s’hi deduiran els impostos que siguin pertinents aplicar. Article 8. El lliurament dels 6.000 euros es farà efectiu, en un únic pagament, a partir de la concessió pública del premi i amb posterioritat a la signatura per part de l’autor/a del contracte corresponent segons la llei vigent. Capítol Cinquè: Termini de presentació de l’obra Article 9. El termini de presentació de la còpia en suport informàtic finalitza el 27 d’abril de 2020 a les 14 hores. Capítol Sisè: Documentació a acompanyar en la presentació de l’obra Article 10. S’ha de lliurar una còpia en suport informàtic, en un arxiu PDF, a través del correu electrònic politica@irla.cat Article 11. Juntament amb la còpia en suport informàtic que s’enviï al correu electrònic politica@irla.cat, al cos del correu electrònic hi haurà de constar el títol de l’obra presentada, el nom, els cognoms, l’adreça, el telèfon i el correu electrònic de l’autor/a i la data de presentació.Si es preferís emprar un pseudònim, l’adreça de correu electrònic remitent no ha d’identificar l’autor o autora. Així mateix, al cos del correu electrònic caldrà indicar el títol de l’obra presentada, el pseudònim, l’adreça, el telèfon i el correu electrònic de l’autor/a que no identifiqui a aquest/a, i la data de presentació.Un cop finalitzi la situació d’estat d’alarma, i en el supòsit que es prefereixi emprar un pseudònim, l’autor/a haurà de lliurar un sobre tancat on constarà a l’exterior el títol de l’obra i a l’interior el nom i els cognoms de l’autor/a, l’adreça, el telèfon i el correu electrònic, a la seu de la Fundació Josep Irla (Calàbria, 166 entresol. 08015 Barcelona).
Missió
La Fundació Josep Irla vol continuar la tasca de les generacions de catalans que, com Josep Irla, ens han precedit en la lluita per construir una societat més justa en una nació lliure.
Visió
La Fundació Josep Irla vol ser un espai d’anàlisi, reflexió i debat al servei dels Països Catalans en general i de l’esquerra en particular.
Valors
La Fundació Josep Irla treballa amb els principis de la democràcia, la llibertat, la justícia social i el dret a l’autodeterminació dels pobles.
Objectius
La Fundació Josep Irla té per objecte:
a) Difondre el pensament i l’obra política, econòmica, social i cultural d’aquelles persones que, com la generació de Josep Irla, l’han basat en la defensa de la llibertat, la democràcia, la justícia social i la sobirania nacional.
b) Promoure, a nivell internacional, la defensa de la llibertat, la democràcia, la justícia social i l’autodeterminació dels pobles, així com la projecció dels Països Catalans.
c) Estimular l’estudi de la realitat política, econòmica, social i cultural dels Països Catalans i de la Unió Europea, així com el desenvolupament del seu pensament.
d) Impulsar la recerca i la difusió històrica en l’àmbit de l’esquerra nacional dels Països Catalans.
e) Preservar tota la documentació significativa generada per Esquerra Republicana de Catalunya al llarg de la seva història.
f) Impulsar la formació pràctica i teòrica en l’àmbit de l’esquerra nacional dels Països Catalans.
g) Promoure activitats i produccions culturals i artístiques compromeses en la defensa de la llibertat, la democràcia, la justícia social i la sobirania nacional.
h) Fomentar el municipalisme com a eina de participació política democràtica més propera a la ciutadania.
i) Fomentar la promoció de l’ús social del català en tots els àmbits.
j) Treballar en la preservació i la defensa de la memòria històrica de les persones vinculades o relacionades amb Esquerra Republicana de Catalunya que van ser víctimes de la Guerra Civil i de la repressió franquista, i promoure la justícia per a aquestes persones mitjançant qualsevol dels mitjans permesos per la llei.
|
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada