VOC► Premis i Mostra d’audiovisual en català

Ampliem el #FestivalVOC – Versió Original a Casa fins a la fi del confinament perquè puguis gaudir del primer festival de curts en català des del teu sofà!

Arriba el #FestivalVOC – Versió Original a Casa!

Òmnium volem que la cultura t’acompanyi en aquests dies de vacances en confinament. Per això, del 9 al 13 d’abril et convidem a gaudir del Festival VOC Versió Original a Casa.

Podràs veure online 15 curtmetratges que han format part dels Premis VOC, Mostra d’Audiovisual en Català. Cada dia, incloent el cap de setmana, a les 18 h, programarem tres curtmetratges diferentsAgraïm als 15 equips que han cedit aquests dies els seus curtmetratges de ficció i documental per ajudar a tothom a gaudir del cinema en català.

Recorda, cada dia, a les 18 h, clica sobre la imatge de cada curt i que comenci l’espectacle!

Premi del públic al millor curtmetratge documental 2018

Comerç 08003

Curtmetratge documental [17′]

Comerç 08003 fa un recorregut per sis comerços tradicionals de Barcelona que parlen de la seva història, de la de la ciutat i de la personalitat dels barris a partir de comerços que han passat de generació a generació.

DIRECCIÓ: Josep Maria Domènech

PRODUCCIÓ: EMAV

Premi del jurat al millor curtmetratge documental 2020​

Savis de l’horta​

Curtmetratge documental [13′]​

Savis de l’horta recupera les històries i experiències d’homes i dones llauradores. A través d’elles descobrim un món cultural, humà i geogràfic oblidat per la societat urbana. Històries que guarden un missatge universal, i molt actual, sobre l’experiència humana. Un documental per reflexionar sobre l’art de viure en temps moderns.

DIRECCIÓ: David Segarra​

PRODUCCIÓ: David Segarra​

Finalista 2020

Alirón

Curtmetratge de ficció [6′]

En Marc, com cada cap de setmana, va a casa del seu millor amic per veure un partit de futbol. Però aquesta vegada serà tot diferent, una trobada involuntària farà que miri al seu col·lega amb uns altres ulls.

DIRECCIÓ: Adrià Llauró

PRODUCCIÓ: SUZAKU FILMS

Premi del jurat al millor curtmetratge de ficció 2018

Les bones nenes

Curtmetratge de ficció [16.48′]

Els pares de la Júlia i la Paula sempre han criat cavalls. Les nenes varen passar-se la infància jugant juntes dins l’estable però l’adolescència ha dinamitat la seva relació. La violència de l’edat adulta s’obre pas destrossant tot allò que troba. Remou l’amor, la ràbia, el sexe i, ferotge com mai, deixa un cavall borni.

DIRECCIÓ: Clara Roquet

PRODUCCIÓ: Lastor Media

Premi del públic al millor curtmetratge de ficció 2018

L’escarabat al final del carrer

Curtmetratge de ficció [18.15′]

L’Amadeo és una bona persona. Viu en un tranquil poble de València, i des que va morir la seva dona, es dedica en cos i ànima a tenir cura del seu sogre invàlid, el senyor Agustín. A causa d’això, passa bastant desapercebut entre la gent. Un bon dia, Lolín, la mare de la peixatera, tindrà una premonició al decapitar una anguila: a l’Amadeo li queden set dies de vida. Aquest fet desencadenarà una sèrie d’esdeveniments que canviaran la seva vida per complet.

DIRECCIÓ: Joan Vives

PRODUCCIÓ: Escac Films, S.L.U.

Finalista 2018

Esculpint en la memòria

Curtmetratge documental [3.30′]

Un relat sobre la memòria -tant personal i privada, com col·lectiva-, a partir de les escultures. 

DIRECCIÓ: Rubén Seca

PRODUCCIÓ: Shoji Films, ECIB (Escola de Cinema de Barcelona)

Finalista 2020

Vaca

Curtmetratge de ficció [15′]

La Marga viu atrapada en una vida rutinària que no la satisfà. Un dia té l’oportunitat de ser algú diferent, però per aconseguir-ho necessitarà trobar ajuda i això no serà tan fàcil.

DIRECCIÓ: Marta Bayarri

PRODUCCIÓ: Momotrup films

Premi del públic al millor curtmetratge 2016

La creu

Curtmetratge de ficció [16′]

Una parella d’avançada edat lluita cada dia per acceptar la mort de su únic fill. És la història de com gestionar un dol. Mantenir el cap ocupat es important per poder sobreviure i acceptar la nostra creu. La nostra protagonista es lleva a les 6 del matí per portar flors al lloc on va morir el seu únic fill. Aquest ritual es repeteix cada setmana. Mentre el seu marit decideix destruir-se a poc a poc dormint en una butaca. Fins que un dia decideix aixecar-se per donar sentit a la seva vida i així iniciar el seu propi ritual.

DIRECCIÓ: Dani Seguí

PRODUCCIÓ: Dani Seguí

Finalista 2020

El dol

Curtmetratge de ficció [11′]

L’església està abarrotada per donar l’últim adéu al Josep, veí d’una ciutat morta; com totes. El seu fill Miquel arriba tard a la cerimònia; encara guarda ben endins la rancúnia de temps enrere. Maria l’espera per compartir amb ell el dolor propi i ineludible de la pèrdua d’una persona propera. Quan s’apaguin els llums i s’abaixi el teló, l’únic real que romandrà en aquell escenari seran els ossos d’en Josep (que en uns mesos no seran res més que pols). Un conjunt irreal d’ànimes i espais d’ultratomba que són el reflex d’una societat teatralitzada que viu en un etern dol.

DIRECCIÓ: Joel Muñoz Nuñez

PRODUCCIÓ: ECIR FILMS

Premi del públic al millor curtmetratge de ficció 2020

Bruna

Curtmetratge de ficció [13.34′]

La Bruna es refugia en el silenci quan veu a la Laia patint assetjament a classe, mai han intercanviat una paraula entre elles. Això canviarà quan es trobin per “casualitat” cara a cara en una festa i la seva relació faci un gir determinant en les seves vides.

DIRECCIÓ: Albert Blay i Cristina Massagué

PRODUCCIÓ: Filmative

Premi del públic al millor curtmetratge documental 2020​

Negre de merda​

Curtmetratge documental [20.21′]​

Daura és un negre de Banyoles. És immigrant de segona generació, un jove fruit de dues cultures, de dues maneres d’entendre el món i de sentir la religió. De ben petit, va viure la violència a casa i els prejudicis racials al carrer. Un seguit de males decisions van dur-lo a passar tres anys a la presó. A la seva cel·la, va descobrir el poder de la música, del rap, alhora com a mitjà d’expressió, com a refugi i com a taula de salvació.

DIRECCIÓ: Manel Serrat ​

PRODUCCIÓ: Un Capricho de Producciones​

Finalista 2018

A mitges

Curtmetratge de ficció [14′]

Una parella de ballarins pateix un greu accident que lis canviara la vida. Un any després es tornen a reunir per aconseguir tornar a ballar.

DIRECCIÓ: Dani Seguí

PRODUCCIÓ: Dani Seguí

Premi del jurat al millor curtmetratge de ficció 2020

Ferides

Curtmetratge de ficció [10′]

Ferides narra la història d’amor entre dues persones invidents, però la seva vida es veu alterada quan el noi porta notícies inesperades. És el darrer curtmetratge del director terrassenc Joan Paüls. Un film protagonitzat per Mireia Vilapuig i Pau Escobar, que es va rodar a Barcelona.

DIRECCIÓ: Joan Paüls

PRODUCCIÓ: Igluuu Studies

Finalista 2020

Sense filtres

Curtmetratge documental [17′]

Sense filtres transmet, des del primer minut, sensibilitat i empatia cap a les adolescents i joves que han patit algun tipus de masclisme o discriminació sexista. Els relats, els primers plans i un muntatge i unes entrevistes sense filtres, donen com a resultat una eina audiovisual molt útil i poderosa en l’àmbit socioeducatiu i per a la reflexió sobre gènere i masclisme.

DIRECCIÓ: Jordi Cruset Font

PRODUCCIÓ: Jordi Cruset Font

Finalista 2020

Ophelia

Curtmetratge de ficció [10.44′]

Es tracta d’una col·laboració artística i multidisciplinària que versa sobre el mite d’aquest fatídic personatge creat per Shakespeare.Potser, Ophelia és simplement el suïcidi d’una cançó, o el suïcidi de 6 actors.

DIRECCIÓ: Marc Ortiz

PRODUCCIÓ: Lamalanga

FES-TE´N SOCI

La botiga

Col·labora : FES-TE VOLUNTARI  FES UN DONATIU

Comentaris